Er was een substantiële sprong van de Amerikaanse inkoopmanagersindex, naar 55,4 van 50,9 en een gezonde stijging in het Verenigd Koninkrijk, van 52,9 naar 54,6.

De PMI's stegen ook bij veel landen in de eurozone, op Spanje na. Binnen de eurozone is het duidelijk zichtbaar dat er wordt gebalanceerd.

Zo was er twee jaar geleden nog een grote kloof tussen de PMI's van de kernlanden en de periferie.

Deze kloof wordt nu steeds kleiner. De inkoopmanagersindex viel in India, Rusland en in Brazilië terug. In China waren de cijfers gemengd.

ABN Amro verwacht voor de komende periode een acceleratie van de Amerikaanse vraag met een meer bescheiden toename van de vraag in andere ontwikkelde economieën.

Dit kan dan zorgen voor een toename van de export in de opkomende markten. Een herstel van de wereldwijde economie, dankzij Amerika, mag nog niet worden uitgesloten.

Er was een substantiële sprong van de Amerikaanse inkoopmanagersindex, naar 55,4 van 50,9 en een gezonde stijging in het Verenigd Koninkrijk, van 52,9 naar 54,6. De PMI's stegen ook bij veel landen in de eurozone, op Spanje na. Binnen de eurozone is het duidelijk zichtbaar dat er wordt gebalanceerd. Zo was er twee jaar geleden nog een grote kloof tussen de PMI's van de kernlanden en de periferie. Deze kloof wordt nu steeds kleiner. De inkoopmanagersindex viel in India, Rusland en in Brazilië terug. In China waren de cijfers gemengd. ABN Amro verwacht voor de komende periode een acceleratie van de Amerikaanse vraag met een meer bescheiden toename van de vraag in andere ontwikkelde economieën. Dit kan dan zorgen voor een toename van de export in de opkomende markten. Een herstel van de wereldwijde economie, dankzij Amerika, mag nog niet worden uitgesloten.