Op basis van de licht aangepaste outlook van het management, verwachten de analisten van ABN Amro dat de dialyse-activiteiten dit jaar de zwakte bij healthcare gedeeltelijk zullen blijven compenseren.

Hierdoor gaat de bank waarschijnlijk niet de schatting voor de fair value van USD 100 per aandeel aanpassen

De tweede kwartaalresultaten lijken er op te wijzen dat het bedrijf succesvol weet om te gaan met de bezuinigingen in de gezondheidszorg in Amerika.

De grootste uitdaging op de korte termijn wordt waarschijnlijk gevormd door een voorgestelde besparing van 9,4% bij de dialysebundel volgend jaar.

Het management heeft aangegeven dat een verbetering van de commerciële mix de besparing van 2% voor een groot gedeelte kan compenseren.

De omzet per behandeling nam met 1,9% toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De autonome groei blijft sterk met een groei van 5% en de aangepaste marge voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) van 25,5% kwam iets uit boven de verwachtingen van ABN Amro.

Op basis van de licht aangepaste outlook van het management, verwachten de analisten van ABN Amro dat de dialyse-activiteiten dit jaar de zwakte bij healthcare gedeeltelijk zullen blijven compenseren. Hierdoor gaat de bank waarschijnlijk niet de schatting voor de fair value van USD 100 per aandeel aanpassen De tweede kwartaalresultaten lijken er op te wijzen dat het bedrijf succesvol weet om te gaan met de bezuinigingen in de gezondheidszorg in Amerika. De grootste uitdaging op de korte termijn wordt waarschijnlijk gevormd door een voorgestelde besparing van 9,4% bij de dialysebundel volgend jaar. Het management heeft aangegeven dat een verbetering van de commerciële mix de besparing van 2% voor een groot gedeelte kan compenseren. De omzet per behandeling nam met 1,9% toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De autonome groei blijft sterk met een groei van 5% en de aangepaste marge voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) van 25,5% kwam iets uit boven de verwachtingen van ABN Amro.