Volgens de cijfers die vanmiddag door het Amerikaans Bureau for Labor Statistics werden bekendgemaakt, kwamen er vorige week buiten de landbouwsector 192.000 nieuwe jobs bij. Dit aantal stemde overeen met de verwachtingen, want de analisten hadden op ongeveer 195.000 gerekend.

Daarnaast bleef de werkloosheidsgraad ongewijzigd op 6,70%. Uit de evolutie van de arbeidsmarkt bleek dat in maart het effect van de strenge winter aan het verdwijnen was. De economie heeft opnieuw aan vaart gewonnen en die trend zal zich in de komende maanden ongetwijfeld verder zetten.

Volgens de cijfers die vanmiddag door het Amerikaans Bureau for Labor Statistics werden bekendgemaakt, kwamen er vorige week buiten de landbouwsector 192.000 nieuwe jobs bij. Dit aantal stemde overeen met de verwachtingen, want de analisten hadden op ongeveer 195.000 gerekend. Daarnaast bleef de werkloosheidsgraad ongewijzigd op 6,70%. Uit de evolutie van de arbeidsmarkt bleek dat in maart het effect van de strenge winter aan het verdwijnen was. De economie heeft opnieuw aan vaart gewonnen en die trend zal zich in de komende maanden ongetwijfeld verder zetten.