Alle aandacht gaat namelijk uit naar de meeting van de Amerikaanse centrale bank op dinsdag en woensdag, waarna er woensdag een slotverklaring volgt. De beleggers verwachten meer duidelijkheid over de tapering-politiek die de FED eerder aankondigde.

De consenus ligt op een terugschroeven van de inkoop van de eigen obligaties met een bedrag van 10 tot 15 miljard dollar. Een dergelijk scenario zit waarschijnlijk al verrekend in de beurskoersen, elk ander scenario kan voor heel wat beweging op de financiële markten zorgen.

Alle aandacht gaat namelijk uit naar de meeting van de Amerikaanse centrale bank op dinsdag en woensdag, waarna er woensdag een slotverklaring volgt. De beleggers verwachten meer duidelijkheid over de tapering-politiek die de FED eerder aankondigde. De consenus ligt op een terugschroeven van de inkoop van de eigen obligaties met een bedrag van 10 tot 15 miljard dollar. Een dergelijk scenario zit waarschijnlijk al verrekend in de beurskoersen, elk ander scenario kan voor heel wat beweging op de financiële markten zorgen.