De aandacht van de beleggers gaat vooral uit naar de obligatiemarkten, waar het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw tot boven 2% is gestegen.

Vanmiddag werden de kleinhandelsverkopen voor de maand januari bekendgemaakt en die bleken amper te zijn gestegen ten opzichte van de maand voordien.

Hogere belastingen en een stijging van de benzineprijzen vormden een rem op het koopgedrag van de Amerikanen.

Volgens het Commerce Department stegen de retail sales in januari met 0,10%, terwijl het cijfer over een decemberstijging met 0,50% ongewijzigd bleef.

Joe Manimbo, senior market analyst bij Western Union Business Solutions, verwacht dat de retail sales in de eerste helft van het jaar min of meer stabiel zullen blijven.

De aandacht van de beleggers gaat vooral uit naar de obligatiemarkten, waar het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw tot boven 2% is gestegen. Vanmiddag werden de kleinhandelsverkopen voor de maand januari bekendgemaakt en die bleken amper te zijn gestegen ten opzichte van de maand voordien. Hogere belastingen en een stijging van de benzineprijzen vormden een rem op het koopgedrag van de Amerikanen. Volgens het Commerce Department stegen de retail sales in januari met 0,10%, terwijl het cijfer over een decemberstijging met 0,50% ongewijzigd bleef. Joe Manimbo, senior market analyst bij Western Union Business Solutions, verwacht dat de retail sales in de eerste helft van het jaar min of meer stabiel zullen blijven.