Rio Tinto, dat een reorganisatie aankondigde, opende sterk in Londen, terwijl ook BMW een opvallende stijger was. In de telecomsector moeten onder andere BT Group en Vodafone terrein prijsgeven.

Ook de Brusselse beurs is vanmorgen wat lager geopend, zonder dat er echt opvallende dalers waren. Dexia en Ackermans & van Haaren noteren in het rood, maar de koers van KBC stabiliseert na de winstnemingen van gisteren.

FED-voorzitter Bernanke spreekt nu al openlijk over het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties door de Amerikaanse centrale bank wat letterlijk neerkomt op het monetariseren van schulden of zuiver drukken van geld.

In theorie zou dit volgens P&B Invest samen met de enorme Amerikaanse reddingsplannen (ten belope van duizenden miljarden dollars) inflatoir moeten werken en goed nieuws zijn voor de goudprijs.

Op het vlak van bedrijfsresultaten blijft het vandaag rustig, er valt eigenlijk niets bijzonders te melden.

Rio Tinto, dat een reorganisatie aankondigde, opende sterk in Londen, terwijl ook BMW een opvallende stijger was. In de telecomsector moeten onder andere BT Group en Vodafone terrein prijsgeven. Ook de Brusselse beurs is vanmorgen wat lager geopend, zonder dat er echt opvallende dalers waren. Dexia en Ackermans & van Haaren noteren in het rood, maar de koers van KBC stabiliseert na de winstnemingen van gisteren. FED-voorzitter Bernanke spreekt nu al openlijk over het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties door de Amerikaanse centrale bank wat letterlijk neerkomt op het monetariseren van schulden of zuiver drukken van geld. In theorie zou dit volgens P&B Invest samen met de enorme Amerikaanse reddingsplannen (ten belope van duizenden miljarden dollars) inflatoir moeten werken en goed nieuws zijn voor de goudprijs.Op het vlak van bedrijfsresultaten blijft het vandaag rustig, er valt eigenlijk niets bijzonders te melden.