Tegen deze achtergrond berusten de beleggingsthema's voor 2013 op 3 pijlers: i) een uitgesproken voorkeur voor BBB-ratings en Europese hoogrentende obligaties ten koste van emittenten van zeer goede kwaliteit, waarvan de waarderingen vrij hoog zijn geworden, aan beide kanten van de Atlantische Oceaan, ii) een overweging van bedrijven in Spanje en Italië, die een groot convergentiepotentieel inhouden, en iii) de verwachting dat financiële instellingen beter zullen presteren dan industriële ondernemingen, met name in Europa.

De Europese banken hebben immers hun balansrisico's versneld afgebouwd, terwijl de terugval van de kredietverlening gunstig is voor de houders van hun obligaties, aangezien deze het verwachte uitgiftevolume vermindert.

Carmignac Investissement is alleen belegd in de "nationale kampioenen" en mijden tweederangsbanken, die van de ECB afhangen voor hun herfinanciering.

Tegen deze achtergrond berusten de beleggingsthema's voor 2013 op 3 pijlers: i) een uitgesproken voorkeur voor BBB-ratings en Europese hoogrentende obligaties ten koste van emittenten van zeer goede kwaliteit, waarvan de waarderingen vrij hoog zijn geworden, aan beide kanten van de Atlantische Oceaan, ii) een overweging van bedrijven in Spanje en Italië, die een groot convergentiepotentieel inhouden, en iii) de verwachting dat financiële instellingen beter zullen presteren dan industriële ondernemingen, met name in Europa. De Europese banken hebben immers hun balansrisico's versneld afgebouwd, terwijl de terugval van de kredietverlening gunstig is voor de houders van hun obligaties, aangezien deze het verwachte uitgiftevolume vermindert. Carmignac Investissement is alleen belegd in de "nationale kampioenen" en mijden tweederangsbanken, die van de ECB afhangen voor hun herfinanciering.