Daar stonden een tegenvallende Amerikaanse banengroei tegenover en ook de Chinese buitenlandse handel was minder positief dan verwacht.

Het beleid van de Japanse centrale bank was een andere drijvende kracht achter de koersontwikkeling op de aandelenmarkten.

De revolutionaire aankopen van Japanse staatsobligaties en andere waardepapieren moet de inflatie in het land binnen twee jaar doen toenemen tot 2% (vergeleken met -0,5% nu).

Het leidt tot een sterke stijging van de Japanse beurs (afgelopen week met ruim 5,5%) en een verdere daling van de yen. Hoewel andere landen hier van te lijden hebben, stoorden de beurzen zich daar dus amper aan.

Daar stonden een tegenvallende Amerikaanse banengroei tegenover en ook de Chinese buitenlandse handel was minder positief dan verwacht. Het beleid van de Japanse centrale bank was een andere drijvende kracht achter de koersontwikkeling op de aandelenmarkten. De revolutionaire aankopen van Japanse staatsobligaties en andere waardepapieren moet de inflatie in het land binnen twee jaar doen toenemen tot 2% (vergeleken met -0,5% nu). Het leidt tot een sterke stijging van de Japanse beurs (afgelopen week met ruim 5,5%) en een verdere daling van de yen. Hoewel andere landen hier van te lijden hebben, stoorden de beurzen zich daar dus amper aan.