ABN Amro had een resultaat van EUR 57 miljoen verwacht, de consensus ging uit van EUR 64 miljoen en heeft een koopadvies.

De sterkere cijfers worden veroorzaakt door de MailNL-divisie.

Het kostenbesparingsprogramma ligt voor op schema en compenseerde de krimp van 11,3% in de postmarkt.

De vordering van het besparingsprogramma is positieve uitschieter en moet zorgen voor vertrouwen bij investeerders in een herstel in 2014. PostNL verhoogde het besparingsdoel van EUR 40 miljoen tot EUR 60 miljoen naar EUR 60 miljoen tot EUR 80 miljoen.

PostNL bezorgde minder geadresseerde post, de daling van 11,3% komt volgens PostNL vooral door de marktomstandigheden en door concurrentie.

Voor heel 2013 rekent het bedrijf nu op een afname van 9 tot 11%, in plaats van 8 tot 10% zoals eerder werd voorspeld. ABN Amro blijft koper van het aandeel PostNL.

ABN Amro had een resultaat van EUR 57 miljoen verwacht, de consensus ging uit van EUR 64 miljoen en heeft een koopadvies. De sterkere cijfers worden veroorzaakt door de MailNL-divisie. Het kostenbesparingsprogramma ligt voor op schema en compenseerde de krimp van 11,3% in de postmarkt. De vordering van het besparingsprogramma is positieve uitschieter en moet zorgen voor vertrouwen bij investeerders in een herstel in 2014. PostNL verhoogde het besparingsdoel van EUR 40 miljoen tot EUR 60 miljoen naar EUR 60 miljoen tot EUR 80 miljoen. PostNL bezorgde minder geadresseerde post, de daling van 11,3% komt volgens PostNL vooral door de marktomstandigheden en door concurrentie. Voor heel 2013 rekent het bedrijf nu op een afname van 9 tot 11%, in plaats van 8 tot 10% zoals eerder werd voorspeld. ABN Amro blijft koper van het aandeel PostNL.