Google maakte resultaten bekend die onder de verwachtingen van de analisten lagen. Boosdoener was op de eerste plaats de sterke dollar, die de bezorgdheid om de marktpositie van het internet opnieuw deed toenemen.

Over het op 30 juni afgesloten kwartaal werd een nettowinst van $1,84 mrd gerapporteerd, wat neerkomt op $6,45 per aandeel. De consensusverwachting bij de analisten lag op een wpa van $6,52.

De omzet steeg op jaarbasis met 24% tot $6,82. Het positieve nieuws was dat de adverteerders meer betaalden voor reclame en dat het aantal clicks op de ads duidelijk toenam.

Google maakte resultaten bekend die onder de verwachtingen van de analisten lagen. Boosdoener was op de eerste plaats de sterke dollar, die de bezorgdheid om de marktpositie van het internet opnieuw deed toenemen. Over het op 30 juni afgesloten kwartaal werd een nettowinst van $1,84 mrd gerapporteerd, wat neerkomt op $6,45 per aandeel. De consensusverwachting bij de analisten lag op een wpa van $6,52. De omzet steeg op jaarbasis met 24% tot $6,82. Het positieve nieuws was dat de adverteerders meer betaalden voor reclame en dat het aantal clicks op de ads duidelijk toenam.