Alcoa heeft het meest recente kwartaal opnieuw met winst afgesloten. Over hetzelfde kwartaal een jaar eerder was de aluminiumproducent nog verlieslatend. De winst bleef echter achter op de verwachtingen.

Over het vierde kwartaal van 2009 werd per aandeel 1 dollarcent verdiend, tegenover een verlies van 28 dollarcent twaalf maanden voordien. Anderzijds overtrof de omzet wel de verwachtingen van de analisten.

Die omzet bedroeg $5,43 mrd, tegenover $5,68 mrd tijdens het vierde kwart van 2008. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een omzet van $4,81 mrd.

Alcoa heeft het meest recente kwartaal opnieuw met winst afgesloten. Over hetzelfde kwartaal een jaar eerder was de aluminiumproducent nog verlieslatend. De winst bleef echter achter op de verwachtingen. Over het vierde kwartaal van 2009 werd per aandeel 1 dollarcent verdiend, tegenover een verlies van 28 dollarcent twaalf maanden voordien. Anderzijds overtrof de omzet wel de verwachtingen van de analisten. Die omzet bedroeg $5,43 mrd, tegenover $5,68 mrd tijdens het vierde kwart van 2008. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een omzet van $4,81 mrd.