Volgens het Energy Information Agency zijn de olievoorraden (ruwe olie) in de Verenigde Staten vorige week met 2 miljoen vaten gestegen. De stijging van de voorraden aan ruwe olie was conform de verwachtingen.

De benzinevoorraden stegen anderzijds met 3,20 miljoen vaten, waar de analisten op een daling met 2,10 miljoen vaten had gerekend. Een vat ruwe olie werd dan ook ongeveer anderhalve dollar lager.

Het Commerce Department maakte vandaag anderzijds bekend dat het deficiet op de Amerikaanse lopende rekening vorig jaar voor het tweede jaar op rij is gedaald. De recessie drukt zowel de import als de export.

Volgens het Energy Information Agency zijn de olievoorraden (ruwe olie) in de Verenigde Staten vorige week met 2 miljoen vaten gestegen. De stijging van de voorraden aan ruwe olie was conform de verwachtingen. De benzinevoorraden stegen anderzijds met 3,20 miljoen vaten, waar de analisten op een daling met 2,10 miljoen vaten had gerekend. Een vat ruwe olie werd dan ook ongeveer anderhalve dollar lager. Het Commerce Department maakte vandaag anderzijds bekend dat het deficiet op de Amerikaanse lopende rekening vorig jaar voor het tweede jaar op rij is gedaald. De recessie drukt zowel de import als de export.