Op jaarbasis stegen de verkopen met ruim 5%, terwijl in januari vorig jaar nog sprake was van een belastingvoordeel bij de aanschaf van een huis.

Absoluut gezien blijven de verkopen volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter op relatief lage niveaus. Over geheel 2010 lagen de verkopen immers op een 13-jaars dieptepunt.

Een ander negatief signaal is dat de huizenprijzen nog steeds dalen, zoals vorige week ook al bleek bij de index voor de huizenprijzen.

De gemiddelde prijs voor een woning ligt nu op het laagste niveau sinds 9 jaar en ruim 30% onder het hoogste niveau.

Op jaarbasis stegen de verkopen met ruim 5%, terwijl in januari vorig jaar nog sprake was van een belastingvoordeel bij de aanschaf van een huis. Absoluut gezien blijven de verkopen volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter op relatief lage niveaus. Over geheel 2010 lagen de verkopen immers op een 13-jaars dieptepunt. Een ander negatief signaal is dat de huizenprijzen nog steeds dalen, zoals vorige week ook al bleek bij de index voor de huizenprijzen. De gemiddelde prijs voor een woning ligt nu op het laagste niveau sinds 9 jaar en ruim 30% onder het hoogste niveau.