De verkopen van nieuwe huizen zijn in de Verenigde Staten onverwacht gedaald tot het laagste niveau sinds april. Daarmee wordt nogmaals aangegeven dat de opleving van de Amerikaanse vastgoedmarkt moeilijk gaat verlopen.

Ten opzichte van oktober daalden de huizenverkopen met 11%, waar op een lichte stijging was gerekend. De regering Obama verlaagde een fiscale maatregel om de verkoop van nieuwe huizen te bevorderen nochtans tot 30 april.

Veel kandidaat-kopers vinden dat die datum nog ver genoeg in de toekomst ligt om de kat nog even uit de boom te kijken. Volgens de National Association of Home Builders waren de cijfers over de huizenverkopen 'afschuwelijk".

De verkopen van nieuwe huizen zijn in de Verenigde Staten onverwacht gedaald tot het laagste niveau sinds april. Daarmee wordt nogmaals aangegeven dat de opleving van de Amerikaanse vastgoedmarkt moeilijk gaat verlopen. Ten opzichte van oktober daalden de huizenverkopen met 11%, waar op een lichte stijging was gerekend. De regering Obama verlaagde een fiscale maatregel om de verkoop van nieuwe huizen te bevorderen nochtans tot 30 april. Veel kandidaat-kopers vinden dat die datum nog ver genoeg in de toekomst ligt om de kat nog even uit de boom te kijken. Volgens de National Association of Home Builders waren de cijfers over de huizenverkopen 'afschuwelijk".