Ook katoen moest opnieuw 6,9 procent prijsgeven. Het WASDE-rapport van het USDA was ongunstig voor katoen want de productieprognose werd met 0,6 miljoen balen verhoogd naar 16,6 miljoen balen (1 baal katoen weegt 480 pond of 218 kilogram).

Deze opwaartse bijstelling kwam als een verrassing want de staat Texas, die instaat voor 44 procent van de Amerikaanse katoenproductie, heeft af te rekenen met de ergste droogte in meer dan honderd jaar waardoor 61 procent van de katoenplanten van slechte tot heel slechte kwaliteit zijn. Tegelijk heeft het USDA ook de vraagprognoses verlaagd.

De instelling verwacht dat China, India, Bangladesh en Turkije als gevolg van de economische groeivertraging minder katoen zullen invoeren.

Ook cacao bevond zich in het verliezende kamp met een prijsdaling van 1,7 procent. Koffie en suiker werden op weekbasis respectievelijk 2,1 en 1 procent duurder.

Ook katoen moest opnieuw 6,9 procent prijsgeven. Het WASDE-rapport van het USDA was ongunstig voor katoen want de productieprognose werd met 0,6 miljoen balen verhoogd naar 16,6 miljoen balen (1 baal katoen weegt 480 pond of 218 kilogram). Deze opwaartse bijstelling kwam als een verrassing want de staat Texas, die instaat voor 44 procent van de Amerikaanse katoenproductie, heeft af te rekenen met de ergste droogte in meer dan honderd jaar waardoor 61 procent van de katoenplanten van slechte tot heel slechte kwaliteit zijn. Tegelijk heeft het USDA ook de vraagprognoses verlaagd. De instelling verwacht dat China, India, Bangladesh en Turkije als gevolg van de economische groeivertraging minder katoen zullen invoeren. Ook cacao bevond zich in het verliezende kamp met een prijsdaling van 1,7 procent. Koffie en suiker werden op weekbasis respectievelijk 2,1 en 1 procent duurder.