Het was de vierde verkoop sinds oktober. Thailand liet weten dat de oogst dit jaar boven de verwachtingen zal uitkomen. Daardoor zal het land 2,8 miljoen ton suiker kunnen uitvoeren, wat volgens Royal Bank of Scotland meer is dan verwacht.

India hield de productieprognose voor het oogstjaar 2011-2012 onveranderd op 24,5 miljoen ton. Ook bevroren sinaasappelsap (FCOJ of Frozen Concentrated Orange Juice) viel uit de toon met een prijsdaling van 4 procent op weekbasis.

Vorige maand was de prijs van FCOJ opgelopen naar het hoogste niveau sinds april 2007. De cacaoprijs bleef op weekbasis onveranderd. De situatie in Ivoorkust bevindt zich nog steeds in een patstelling.

Eerder deze maand werd volgens Royal Bank of Scotland de hoogste prijs sinds januari 1979 bereikt. Een pond koffie werd 1,9 procent duurder.

Het was de vierde verkoop sinds oktober. Thailand liet weten dat de oogst dit jaar boven de verwachtingen zal uitkomen. Daardoor zal het land 2,8 miljoen ton suiker kunnen uitvoeren, wat volgens Royal Bank of Scotland meer is dan verwacht. India hield de productieprognose voor het oogstjaar 2011-2012 onveranderd op 24,5 miljoen ton. Ook bevroren sinaasappelsap (FCOJ of Frozen Concentrated Orange Juice) viel uit de toon met een prijsdaling van 4 procent op weekbasis. Vorige maand was de prijs van FCOJ opgelopen naar het hoogste niveau sinds april 2007. De cacaoprijs bleef op weekbasis onveranderd. De situatie in Ivoorkust bevindt zich nog steeds in een patstelling. Eerder deze maand werd volgens Royal Bank of Scotland de hoogste prijs sinds januari 1979 bereikt. Een pond koffie werd 1,9 procent duurder.