Het resultaat lag licht onder verwachting. Het onderliggende nettoverlies bedroeg Eur 305 mln (vs consensus van- Eur -280 mln).

Het uiteindelijke nettoresultaat kwam uit op - Eur 793 mln als gevolg van de verschillende eenmalige lasten. Het Bankbedrijf liet zeer goede resultaten zien, ver boven verwachting.

De onderliggende nettowinst bedroeg Eur 519 mln (vs consensus van Eur 105 mln). Met name de resultaten van de zakenbankdivisie waren sterk. Ook steeg de interestmarge.

ING Direct zag een sterke instroom van klantentegoeden. De provisie voor slechte leningen steeg daarentegen wel en zal naar verwachting hoog blijven in 2009.

De resultaten van de Verzekeringstak waren daarentegen zeer teleurstellend.

Het onderliggende nettoverlies bedroeg Eur 825 mln (vs consensus van Eur -325 mln). Het resultaat had te lijden onder afschrijvingen op beleggingen (subprime en Alt-A beleggingen, aandelen, obligaties, vastgoed en private-equity investeringen).

Ook de verkoop van nieuwe productie (Value of New Business) was veel lager dan verwacht. Positief is dat de herstructurering op schema ligt.

Het risico op Alt-A beleggingen is verlaagd door de overeenkomst met de Nederlandse overheid. Zowel het 'de-levering' proces (de balans inkrimpen) als het FTE-reductie programma liggen op schema.

Al met al gemengde cijfers, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. De cijfers van het Bankbedrijf zijn hoopvol en die van het Verzekeringsbedrijf zijn teleurstellend. ING krijgt een neutraal advies.

Het resultaat lag licht onder verwachting. Het onderliggende nettoverlies bedroeg Eur 305 mln (vs consensus van- Eur -280 mln). Het uiteindelijke nettoresultaat kwam uit op - Eur 793 mln als gevolg van de verschillende eenmalige lasten. Het Bankbedrijf liet zeer goede resultaten zien, ver boven verwachting. De onderliggende nettowinst bedroeg Eur 519 mln (vs consensus van Eur 105 mln). Met name de resultaten van de zakenbankdivisie waren sterk. Ook steeg de interestmarge. ING Direct zag een sterke instroom van klantentegoeden. De provisie voor slechte leningen steeg daarentegen wel en zal naar verwachting hoog blijven in 2009. De resultaten van de Verzekeringstak waren daarentegen zeer teleurstellend. Het onderliggende nettoverlies bedroeg Eur 825 mln (vs consensus van Eur -325 mln). Het resultaat had te lijden onder afschrijvingen op beleggingen (subprime en Alt-A beleggingen, aandelen, obligaties, vastgoed en private-equity investeringen). Ook de verkoop van nieuwe productie (Value of New Business) was veel lager dan verwacht. Positief is dat de herstructurering op schema ligt. Het risico op Alt-A beleggingen is verlaagd door de overeenkomst met de Nederlandse overheid. Zowel het 'de-levering' proces (de balans inkrimpen) als het FTE-reductie programma liggen op schema. Al met al gemengde cijfers, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. De cijfers van het Bankbedrijf zijn hoopvol en die van het Verzekeringsbedrijf zijn teleurstellend. ING krijgt een neutraal advies.