De omzet van Boskalis klokte het voorbije jaar 10% hoger af op 3,1 miljard euro. Op vergelijkbare basis bleef de groei beperkt tot 1% en zakte de omzet van de baggeractiviteit zelfs met 15% tot 1,3 miljard euro. Aangezien dit de meest winstgevende activiteit van de groep is (60% van de winst) zakte de operationele winst van Boskalis met 5% tot 337 miljoen euro.

De afdelingen "offshore oliediensten" en "infrastructuur" kenden een sterke groei van de omzet, maar dit ging gepaard met een stevige achteruitgang van de winstgevendheid. Dit woog eveneens door op de totale winstgevendheid van de Nederlandse groep.

Wat betreft de vooruitzichten blijkt het orderboek propvol, met een record 4,1 miljard euro aan orders. Dit orderboek werd echter vooral ondersteund door de minder winstgevende activiteiten. De orders voor de baggeractiviteit zakten immers van 1,33 miljard euro eind 2011 naar 1,26 miljard euro eind 2012. Boskalis liet daarom weten geen berekende vooruitzichten te kunnen geven voor dit jaar.

De omzet van Boskalis klokte het voorbije jaar 10% hoger af op 3,1 miljard euro. Op vergelijkbare basis bleef de groei beperkt tot 1% en zakte de omzet van de baggeractiviteit zelfs met 15% tot 1,3 miljard euro. Aangezien dit de meest winstgevende activiteit van de groep is (60% van de winst) zakte de operationele winst van Boskalis met 5% tot 337 miljoen euro.De afdelingen "offshore oliediensten" en "infrastructuur" kenden een sterke groei van de omzet, maar dit ging gepaard met een stevige achteruitgang van de winstgevendheid. Dit woog eveneens door op de totale winstgevendheid van de Nederlandse groep.Wat betreft de vooruitzichten blijkt het orderboek propvol, met een record 4,1 miljard euro aan orders. Dit orderboek werd echter vooral ondersteund door de minder winstgevende activiteiten. De orders voor de baggeractiviteit zakten immers van 1,33 miljard euro eind 2011 naar 1,26 miljard euro eind 2012. Boskalis liet daarom weten geen berekende vooruitzichten te kunnen geven voor dit jaar.