Tegenvallende cijfers over de groei van de industriële productie in de Verenigde Staten en de hoge inflatie in China hadden weinig impact op de prijzen. Koper noteert nu 11 procent onder het recordniveau van half februari.

Door de appreciatie van de yuan tegenover de dollar is koper op Shanghai Futures Exchange ('SHFE') relatief goedkoper geworden in vergelijking met de prijs op de London Metal Exchange.

De prijs in Londen schommelt rond 200 dollar per ton. Er wordt verwacht dat China de komende maanden zal profiteren van de gedaalde prijzen door opnieuw meer koper in te voeren.

De International Copper Study Group (ICSG) verwacht dit jaar een deficit van 435.000 ton op de kopermarkt.

Tegenvallende cijfers over de groei van de industriële productie in de Verenigde Staten en de hoge inflatie in China hadden weinig impact op de prijzen. Koper noteert nu 11 procent onder het recordniveau van half februari. Door de appreciatie van de yuan tegenover de dollar is koper op Shanghai Futures Exchange ('SHFE') relatief goedkoper geworden in vergelijking met de prijs op de London Metal Exchange. De prijs in Londen schommelt rond 200 dollar per ton. Er wordt verwacht dat China de komende maanden zal profiteren van de gedaalde prijzen door opnieuw meer koper in te voeren. De International Copper Study Group (ICSG) verwacht dit jaar een deficit van 435.000 ton op de kopermarkt.