De Europese investeringsmarkt blijft aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders omdat Europeanen simpelweg gelukkiger zijn dan de doorsnee wereldburger. Dat haalde Hugh Langmuir aan tijdens zijn betoog op een internationale beleggersconferentie in Berlijn. Gedurende zijn speech citeerde hij verschillende sterktepunten van de Europese beleggersmarkt. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite New York Times.

Europa staat garant voor één derde van het globale bbp. Daarenboven herbergt het werelddeel het grootste aantal Fortune 500-bedrijven (de 500 grootste Amerikaanse bedrijven nvdr.) wereldwijd. Verder vertelde hij dat Europa de thuisbasis is van intellectuele kapitaal.

Een niet te onderschatten troef van het Europese continent is de gemoedstoestand van de gemiddelde inwoner.

"Europeanen zijn volgens de recentste cijfers van de VN gelukkiger dan de inwoners van de meeste andere landen in de wereld. Zeven van de tien gelukkigste landen in de wereld maken deel uit van Europa", aldus Langmuir.

Volgens de investeerder mag je niet alle Europese landen over dezelfde kam scheren. "De Europese economische groei mag vorig jaar dan wel beperkt zijn gebleven tot minder dan één procent. Toch zijn er landen die een sterke groei kennen." Daarbij verwees hij naar de groei van Groot-Brittannië die die van de Verenigde Staten overtreft.

Ook de kwantitatieve versoepeling van de ECB, de zwakkere euro en de dalende olieprijzen moeten de Europese markt meer in het oog doen springen van buitenlandse investeerders.

"Vanuit economische standpunt zijn er genoeg redenen om te geloven dat het de goede kant uitgaat met Europa", besloot Langmuir. (NYTimes/NS)

De Europese investeringsmarkt blijft aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders omdat Europeanen simpelweg gelukkiger zijn dan de doorsnee wereldburger. Dat haalde Hugh Langmuir aan tijdens zijn betoog op een internationale beleggersconferentie in Berlijn. Gedurende zijn speech citeerde hij verschillende sterktepunten van de Europese beleggersmarkt. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite New York Times. Europa staat garant voor één derde van het globale bbp. Daarenboven herbergt het werelddeel het grootste aantal Fortune 500-bedrijven (de 500 grootste Amerikaanse bedrijven nvdr.) wereldwijd. Verder vertelde hij dat Europa de thuisbasis is van intellectuele kapitaal. Een niet te onderschatten troef van het Europese continent is de gemoedstoestand van de gemiddelde inwoner. Volgens de investeerder mag je niet alle Europese landen over dezelfde kam scheren. "De Europese economische groei mag vorig jaar dan wel beperkt zijn gebleven tot minder dan één procent. Toch zijn er landen die een sterke groei kennen." Daarbij verwees hij naar de groei van Groot-Brittannië die die van de Verenigde Staten overtreft. Ook de kwantitatieve versoepeling van de ECB, de zwakkere euro en de dalende olieprijzen moeten de Europese markt meer in het oog doen springen van buitenlandse investeerders."Vanuit economische standpunt zijn er genoeg redenen om te geloven dat het de goede kant uitgaat met Europa", besloot Langmuir. (NYTimes/NS)