Het IMF ligt momenteel in de clinch met Europa over de manier waarop Griekenland zijn schulden weer onder controle moet krijgen.

Het geruzie daaromtrent kan een test vormen voor de geloofwaardigheid van het IMF, maar ook voor de mate waarin de organisatie onafhankelijk kan handelen.

Bovendien wordt het IMF nu ook opnieuw geconfronteerd met spoken uit het verleden. Het medicijn dat door het IMF werd toegediend aan landen als Maleisië en de Filippijnen tijdens de Aziatische crisis van 1997-98 heeft niet gewerkt en in Europa leeft opnieuw de vrees dat het IMF de situatie nogmaals verkeerd inschat.

Het IMF ligt momenteel in de clinch met Europa over de manier waarop Griekenland zijn schulden weer onder controle moet krijgen. Het geruzie daaromtrent kan een test vormen voor de geloofwaardigheid van het IMF, maar ook voor de mate waarin de organisatie onafhankelijk kan handelen. Bovendien wordt het IMF nu ook opnieuw geconfronteerd met spoken uit het verleden. Het medicijn dat door het IMF werd toegediend aan landen als Maleisië en de Filippijnen tijdens de Aziatische crisis van 1997-98 heeft niet gewerkt en in Europa leeft opnieuw de vrees dat het IMF de situatie nogmaals verkeerd inschat.