De geloofwaardigheid van de Europese banksector is op een absoluut dieptepunt beland, aldus Kenneth Rogoff, dit na de mislukte stress tests die tijdens de zomer van de banken werden afgenomen.

Na afloop van de tests werd iedereen gerustgesteld: alles was in orde, we hoefden ons nergens zorgen over te maken. Die geruststellende uitspraken bleken op los zand te zijn gebouwd.

Hypo Real Estate Holding AG, Agricultural Bank of Greece SA en vijf Spaanse banken doorstonden de tests niet, maar amper enkele maanden later moest Dublin Bank of Ireland Plc en Allied Irish Banks al het hoofd boven water houden. Ook Bank of Ireland moest als klap op de vuurpijl financiële steun ontvangen.

De geloofwaardigheid van de Europese banksector is op een absoluut dieptepunt beland, aldus Kenneth Rogoff, dit na de mislukte stress tests die tijdens de zomer van de banken werden afgenomen. Na afloop van de tests werd iedereen gerustgesteld: alles was in orde, we hoefden ons nergens zorgen over te maken. Die geruststellende uitspraken bleken op los zand te zijn gebouwd. Hypo Real Estate Holding AG, Agricultural Bank of Greece SA en vijf Spaanse banken doorstonden de tests niet, maar amper enkele maanden later moest Dublin Bank of Ireland Plc en Allied Irish Banks al het hoofd boven water houden. Ook Bank of Ireland moest als klap op de vuurpijl financiële steun ontvangen.