Er is al langer sprake van zeepbellen in het financieel systeem, maar nu heeft de Financial Times daar zelfs een hele serie aan besteed. De geloofwaardigheid van de centrale bankiers staat zwaar onder druk, want ze worden met tal van uitdagingen geconfronteerd.

De centrale banken hebben weliswaar de economie in sommige regio's, met op kop de Verenigde Staten, opnieuw aan de praat gekregen, maar dat is niet gelukt zonder de financiële markten grondig op hun kop te zetten. Wanneer hun experimenten fout aflopen, kan dit hen nog zuur gaan opbreken.

Er is al langer sprake van zeepbellen in het financieel systeem, maar nu heeft de Financial Times daar zelfs een hele serie aan besteed. De geloofwaardigheid van de centrale bankiers staat zwaar onder druk, want ze worden met tal van uitdagingen geconfronteerd. De centrale banken hebben weliswaar de economie in sommige regio's, met op kop de Verenigde Staten, opnieuw aan de praat gekregen, maar dat is niet gelukt zonder de financiële markten grondig op hun kop te zetten. Wanneer hun experimenten fout aflopen, kan dit hen nog zuur gaan opbreken.