Een bodemproces in de Spaanse IBEX-35 suggereert dat de voor aandelen statistisch zwakste maand (september) van het jaar dit keer de mogelijke koersschade beperkt houdt.

Vanuit het oogpunt van risicobeheer blijft een blik op de MSCI USD World Index deze maand wenselijk. De koersontwikkeling vanaf begin deze eeuw illustreert op z'n best een zijwaartse lange termijn trend, waarbinnen bij herhaling toppatronen zich voordoen die noodzaken tot ingrijpen van monetaire autoriteiten om een financiële dwarslaesie te voorkomen.

Vijf stijgende trends worden herkend

In een vijftal verschillende belangrijke Exchange Traded Funds op asset allocatie niveau worden op basis van kwantitatieve criteria (= beurskoers + afgeleide 20/120-daags simpel gemiddelden) vijf stijgende trends herkend: wereldwijd hebben onroerend goedaandelen, aandelenindices, grondstoffenprijzen, obligaties en goud de stijgende lijn gezamenlijk te pakken.

De CBOE VIX wijst voor Wall Street recent op een zeer lage beweeglijkheid, waar nu verandering in lijkt te komen. De volatiliteit neemt toe en daarmee de risico's. Goud en zilver lijken de beste kansen te hebben.

Een bodemproces in de Spaanse IBEX-35 suggereert dat de voor aandelen statistisch zwakste maand (september) van het jaar dit keer de mogelijke koersschade beperkt houdt. Vanuit het oogpunt van risicobeheer blijft een blik op de MSCI USD World Index deze maand wenselijk. De koersontwikkeling vanaf begin deze eeuw illustreert op z'n best een zijwaartse lange termijn trend, waarbinnen bij herhaling toppatronen zich voordoen die noodzaken tot ingrijpen van monetaire autoriteiten om een financiële dwarslaesie te voorkomen.Vijf stijgende trends worden herkend In een vijftal verschillende belangrijke Exchange Traded Funds op asset allocatie niveau worden op basis van kwantitatieve criteria (= beurskoers + afgeleide 20/120-daags simpel gemiddelden) vijf stijgende trends herkend: wereldwijd hebben onroerend goedaandelen, aandelenindices, grondstoffenprijzen, obligaties en goud de stijgende lijn gezamenlijk te pakken. De CBOE VIX wijst voor Wall Street recent op een zeer lage beweeglijkheid, waar nu verandering in lijkt te komen. De volatiliteit neemt toe en daarmee de risico's. Goud en zilver lijken de beste kansen te hebben.