Volgens Holger Schmieding van Berenberg Bank heeft de Europese Centrale Bank wel degelijk vooruitgang geboekt. De aanpak van de crisis is veranderd en het ergste zou nu wel eens achter de rug kunnen zijn.

Draghi kon echter weinig anders dan tijd kopen, want de Europese regeringen kunnen niet voor midden september echt in actie komen.

Volgens Schmieding heeft de ECB-voorzitter dus niet teleurgesteld, hij heeft gewoon gedaan wat van hem werd verwacht.

DE Masterblenders: boekhoudfraude in Brazilië

Het bedrijf heeft door fraude in het Braziliaanse dochterbedrijf en een fiscale tegenslag daar een winstwaarschuwing voor het lopende jaar (cijfers 28 augustus voor het halfjaar) moeten aankondigen.

De nettowinst zal Eur 45 - 50 mln dalen ten gevolge van de fraude, waarbij de helft daarbij als buitengewone post verantwoord zal worden.

Het eigen vermogen van het bedrijf zal dalen met Eur 85 - Eur 95 mln. De aanpassingen zullen geen verdere invloed hebben op 2013.

De fraude, ca. de helft van de schade, betreft omzet- en debiteuren vergroting door de toenmalige directie. Daarnaast is een verwacht bedrag van de belastingdienst niet als claim toegewezen.

De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is houden in afwachting van de ontwikkelingen in de toekomst op basis van de omzetgroei door het bedrijf.

Volgens Holger Schmieding van Berenberg Bank heeft de Europese Centrale Bank wel degelijk vooruitgang geboekt. De aanpak van de crisis is veranderd en het ergste zou nu wel eens achter de rug kunnen zijn. Draghi kon echter weinig anders dan tijd kopen, want de Europese regeringen kunnen niet voor midden september echt in actie komen. Volgens Schmieding heeft de ECB-voorzitter dus niet teleurgesteld, hij heeft gewoon gedaan wat van hem werd verwacht. DE Masterblenders: boekhoudfraude in Brazilië Het bedrijf heeft door fraude in het Braziliaanse dochterbedrijf en een fiscale tegenslag daar een winstwaarschuwing voor het lopende jaar (cijfers 28 augustus voor het halfjaar) moeten aankondigen. De nettowinst zal Eur 45 - 50 mln dalen ten gevolge van de fraude, waarbij de helft daarbij als buitengewone post verantwoord zal worden. Het eigen vermogen van het bedrijf zal dalen met Eur 85 - Eur 95 mln. De aanpassingen zullen geen verdere invloed hebben op 2013. De fraude, ca. de helft van de schade, betreft omzet- en debiteuren vergroting door de toenmalige directie. Daarnaast is een verwacht bedrag van de belastingdienst niet als claim toegewezen. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is houden in afwachting van de ontwikkelingen in de toekomst op basis van de omzetgroei door het bedrijf.