De gelijkenis tussen de Weimar republiek in de jaren 20 en de Verenigde Staten nu is volgens Tyler Durden van Zero Hedge opvallend.

Het fundamenteel probleem kan in heel kort in drie woorden worden samengevat: te veel schulden. De onderliggende problemen kunnen niet worden opgelost zolang het schuldenprobleem niet is opgelost.

In de jaren 20 heeft Duitsland zich een uitweg uit de crisis proberen te zoeken door inflatie toe te laten, een experiment dat compleet uit de hand is gelopen.

De Verenigde Staten zijn voorlopig nog niet zo ver, maar zullen op een bepaald moment mogelijk worden gedwongen om meer inflatie toe te laten. Waarna alles verder uit de hand zal lopen.

De gelijkenis tussen de Weimar republiek in de jaren 20 en de Verenigde Staten nu is volgens Tyler Durden van Zero Hedge opvallend. Het fundamenteel probleem kan in heel kort in drie woorden worden samengevat: te veel schulden. De onderliggende problemen kunnen niet worden opgelost zolang het schuldenprobleem niet is opgelost. In de jaren 20 heeft Duitsland zich een uitweg uit de crisis proberen te zoeken door inflatie toe te laten, een experiment dat compleet uit de hand is gelopen. De Verenigde Staten zijn voorlopig nog niet zo ver, maar zullen op een bepaald moment mogelijk worden gedwongen om meer inflatie toe te laten. Waarna alles verder uit de hand zal lopen.