De crisis heeft namelijk de basis gelegd voor wat in de toekomst zou kunnen leiden tot een bank run in Europa.

Het invoeren van een 'bail-in', het aanslaan van een deel van het spaargeld van de Cypriotische bankklanten, en het opleggen van strenge kapitaalcontroles heeft namelijk een schok veroorzaakt.

Ditmaal werden de Cyprioten met verstomming geslagen, maar volgens Yardeni zijn er nu slapende honden wakker gemaakt. Een volgende keer zal het uitbreken van een crisis gepaard kunnen gaan met een bank run in de eurozone, of we dat nu graag horen of niet.

De crisis heeft namelijk de basis gelegd voor wat in de toekomst zou kunnen leiden tot een bank run in Europa. Het invoeren van een 'bail-in', het aanslaan van een deel van het spaargeld van de Cypriotische bankklanten, en het opleggen van strenge kapitaalcontroles heeft namelijk een schok veroorzaakt. Ditmaal werden de Cyprioten met verstomming geslagen, maar volgens Yardeni zijn er nu slapende honden wakker gemaakt. Een volgende keer zal het uitbreken van een crisis gepaard kunnen gaan met een bank run in de eurozone, of we dat nu graag horen of niet.