Sheng Songcheng, head of the statistics department bij de People's Bank of China (PBOC) zei vanmorgen aan Financial News dat zijn land zijn valutasysteem zal blijven aanpassen.

Volgens Sheng zijn de positieve gevolgen van een stijging van de koers van de yuan tot dusver groter dan de negatieve. Sinds het losmaken van de dollar in juni is de koers van de yuan met ongeveer 3% gestegen.

Volgens Sheng heeft de stijging van de koers van de yuan de importkosten gereduceerd, de inflatiedruk doen afnemen en de situatie rond de handelsbalans helpen verbeteren.

Sheng Songcheng, head of the statistics department bij de People's Bank of China (PBOC) zei vanmorgen aan Financial News dat zijn land zijn valutasysteem zal blijven aanpassen. Volgens Sheng zijn de positieve gevolgen van een stijging van de koers van de yuan tot dusver groter dan de negatieve. Sinds het losmaken van de dollar in juni is de koers van de yuan met ongeveer 3% gestegen. Volgens Sheng heeft de stijging van de koers van de yuan de importkosten gereduceerd, de inflatiedruk doen afnemen en de situatie rond de handelsbalans helpen verbeteren.