Aangezien een groot deel van de marktbewegingen dit jaar gedomineerd werd door het gedrag van beleggers (geopolitieke zorgen, het 'squaren' van posities) is het mogelijk dat het aloude marktmantra van voorzichtigheid in de zomermaanden weer begint te weerklinken.

Laten we echter niet te snel conclusies trekken. Om te beginnen kunnen we stellen dat de "shake-out" in de positionering van beleggers zich in een vergevorderd stadium bevindt: eind vorig jaar nog ongeliefde beleggingen hebben het relatief goed gedaan (grondstoffen, vastgoed, opkomende markten, Bunds en Treasuries), terwijl categorieën waarin beleggers

relatief grote posities hadden (aandelen in het algemeen) zijn achtergebleven. denken dat beleggers sterke concentraties van posities nu enigszins hebben 'genormaliseerd'.

Aangezien een groot deel van de marktbewegingen dit jaar gedomineerd werd door het gedrag van beleggers (geopolitieke zorgen, het 'squaren' van posities) is het mogelijk dat het aloude marktmantra van voorzichtigheid in de zomermaanden weer begint te weerklinken. Laten we echter niet te snel conclusies trekken. Om te beginnen kunnen we stellen dat de "shake-out" in de positionering van beleggers zich in een vergevorderd stadium bevindt: eind vorig jaar nog ongeliefde beleggingen hebben het relatief goed gedaan (grondstoffen, vastgoed, opkomende markten, Bunds en Treasuries), terwijl categorieën waarin beleggers relatief grote posities hadden (aandelen in het algemeen) zijn achtergebleven. denken dat beleggers sterke concentraties van posities nu enigszins hebben 'genormaliseerd'.