Er is namelijk niets gebeurd om de solvabiliteit van de betrokken landen te verbeteren, iets wat op de eerste plaats voor Spanje geldt.

In de eerste vijf maanden is de Spaanse overheidsschuld opgelopen tot 3,41% van het BBP, tegenover een door de EU opgelegde limiet van 3%.

Financieel Armageddon valt niet te vermijden

Volgens Rogers wordt er alleen uitstel gekocht, waarbij de regeringen moeten stoppen met het redden van failliete banken.

Die strategie haalt niets uit, een financieel Armageddon zal uiteindelijk toch niet te vermijden zijn. Op een bepaald moment zal de geldstroom naar de probleemlanden opdrogen.

Ooit, dat kan binnen twee of drie jaar zijn, zullen de markten niet meer bereid zijn om nog geld toe te stoppen. Op dat moment zal ook het geld van de Duitsers opgebruikt zijn.

De huidige euforie op de markt zal dus snel achter de rug zijn, precies zoals bij vorige gelegenheden het geval was. De problemen zijn namelijk niet opgelost.

Er is namelijk niets gebeurd om de solvabiliteit van de betrokken landen te verbeteren, iets wat op de eerste plaats voor Spanje geldt. In de eerste vijf maanden is de Spaanse overheidsschuld opgelopen tot 3,41% van het BBP, tegenover een door de EU opgelegde limiet van 3%. Financieel Armageddon valt niet te vermijden Volgens Rogers wordt er alleen uitstel gekocht, waarbij de regeringen moeten stoppen met het redden van failliete banken. Die strategie haalt niets uit, een financieel Armageddon zal uiteindelijk toch niet te vermijden zijn. Op een bepaald moment zal de geldstroom naar de probleemlanden opdrogen. Ooit, dat kan binnen twee of drie jaar zijn, zullen de markten niet meer bereid zijn om nog geld toe te stoppen. Op dat moment zal ook het geld van de Duitsers opgebruikt zijn. De huidige euforie op de markt zal dus snel achter de rug zijn, precies zoals bij vorige gelegenheden het geval was. De problemen zijn namelijk niet opgelost.