In de jaren 90 van vorige eeuw deed zich een gelijkaardige beweging voor, maar dan richting aandelen. De gevolgen zijn bekend: inmiddels hebben zich al twee beurskraches voorgedaan.

Levkovich sluit dan ook niet uit dat we ook op de obligatiemarkten een gelijkaardige correctie gaan krijgen. In juni werd in 18,80 miljard dollar in obligatiefondsen gestopt, tegenover slechts 11,90 miljard dollar in mei.

In deze twee maanden vloeide er telkens geld weg uit fondsen die in aandelen beleggen, zo blijkt uit de cijfers die door Investment Company Institute werden bekendgemaakt.

Levkovich waarschuwt dat het makkelijk is om te zeggen dat Japan een gelijkaardige situatie heeft overleefd. Het land kan zichzelf bedruipen met zijn spaargeld, terwijl de Verenigde Staten zich voor 40% in het buitenland moeten financieren.

In de jaren 90 van vorige eeuw deed zich een gelijkaardige beweging voor, maar dan richting aandelen. De gevolgen zijn bekend: inmiddels hebben zich al twee beurskraches voorgedaan. Levkovich sluit dan ook niet uit dat we ook op de obligatiemarkten een gelijkaardige correctie gaan krijgen. In juni werd in 18,80 miljard dollar in obligatiefondsen gestopt, tegenover slechts 11,90 miljard dollar in mei. In deze twee maanden vloeide er telkens geld weg uit fondsen die in aandelen beleggen, zo blijkt uit de cijfers die door Investment Company Institute werden bekendgemaakt. Levkovich waarschuwt dat het makkelijk is om te zeggen dat Japan een gelijkaardige situatie heeft overleefd. Het land kan zichzelf bedruipen met zijn spaargeld, terwijl de Verenigde Staten zich voor 40% in het buitenland moeten financieren.