Bij Franse banken zelfs met 70%, waardoor de behoefte aan dollars van Europese banken bij de ECB is toegenomen.

Het gaat volgens Theodoor Gilissen Bankiers om een in verhouding tot de totale schuldproblematiek 'gering' bedrag van in totaal Eur 2,3 mrd (en Eur 550 mln vorige week).

In wezen komt de Amerikaanse centrale bank niet alleen meer de Amerikaanse banken tegemoet maar ook de Europese.

De Fed loopt geen risico want het wisselt de dollars om onder voorwaarde deze transactie in de toekomst tegen dezelfde voorwaarden terug te draaien.

Bovendien ontvangt de Fed rente. De ECB verstrekt de leningen aan de banken en loopt dus wel dat risico. De nood is hoog.

Bij Franse banken zelfs met 70%, waardoor de behoefte aan dollars van Europese banken bij de ECB is toegenomen. Het gaat volgens Theodoor Gilissen Bankiers om een in verhouding tot de totale schuldproblematiek 'gering' bedrag van in totaal Eur 2,3 mrd (en Eur 550 mln vorige week). In wezen komt de Amerikaanse centrale bank niet alleen meer de Amerikaanse banken tegemoet maar ook de Europese. De Fed loopt geen risico want het wisselt de dollars om onder voorwaarde deze transactie in de toekomst tegen dezelfde voorwaarden terug te draaien. Bovendien ontvangt de Fed rente. De ECB verstrekt de leningen aan de banken en loopt dus wel dat risico. De nood is hoog.