Griekenland heeft tot dusver 240 miljard euro aan hulp ontvangen, waarbij van dit pakket nog steeds 22 miljard moet worden vrijgegeven. Dit bedrag stemt overeen met 130% van het Grieks BBP, een percentage dat op zijn zachtst gezegd hallucinant mag worden genoemd.

Het derde steunpakket zou kleiner zijn dan de twee vorige, er is nu sprake van 10,90 miljard euro (gebaseerd op ramingen van het Internationaal Monetair Fonds), maar het zou ook maar tot 2015 reiken. De kans is daarom groot dat de Grieken ook daarna met het handje open zullen blijven terugkomen.

Griekenland heeft tot dusver 240 miljard euro aan hulp ontvangen, waarbij van dit pakket nog steeds 22 miljard moet worden vrijgegeven. Dit bedrag stemt overeen met 130% van het Grieks BBP, een percentage dat op zijn zachtst gezegd hallucinant mag worden genoemd. Het derde steunpakket zou kleiner zijn dan de twee vorige, er is nu sprake van 10,90 miljard euro (gebaseerd op ramingen van het Internationaal Monetair Fonds), maar het zou ook maar tot 2015 reiken. De kans is daarom groot dat de Grieken ook daarna met het handje open zullen blijven terugkomen.