Die waarheid klopt echter niet langer. De balans van de Amerikaanse centrale bank is sinds 2008 meer dan verviervoudigd tot 4300 miljard dollar en dat is hoofdzakelijk het gevolg van het feit dat de FED op grote schaal geld uit de lucht is beginnen te plukken.

Geldcreatie werkt even verslavend als drugs en dus zullen de beurzen het moeilijk kunnen stellen zonder het geld dat de FED zo kwistig om zich heen werd gestrooid. Papieren geld stimuleert wat het "quick buck" syndroom genoemd wordt, vergelijkbaar met de verslaving van een junkie aan zijn dealer.

Die waarheid klopt echter niet langer. De balans van de Amerikaanse centrale bank is sinds 2008 meer dan verviervoudigd tot 4300 miljard dollar en dat is hoofdzakelijk het gevolg van het feit dat de FED op grote schaal geld uit de lucht is beginnen te plukken. Geldcreatie werkt even verslavend als drugs en dus zullen de beurzen het moeilijk kunnen stellen zonder het geld dat de FED zo kwistig om zich heen werd gestrooid. Papieren geld stimuleert wat het "quick buck" syndroom genoemd wordt, vergelijkbaar met de verslaving van een junkie aan zijn dealer.