Spanje stelt nu een heffing van 0,20% op bankrekeningen voor en andere landen zullen volgen. Daarmee is de droom om een reservemunt voor de euro verder af dan ooit. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien, het geld zal geleidelijk aan wegvloeien uit de Zuid-Europese periferie.

Dat proces zal geleidelijk aan verlopen, maar het zal wel onomkeerbaar zijn. Zowel bedrijven als privé-personen zullen niet langer geneigd zijn om hun geld op de bank te bewaren. Daarmee zullen de banken in de Europese periferie het nog moeilijker krijgen.

Spanje stelt nu een heffing van 0,20% op bankrekeningen voor en andere landen zullen volgen. Daarmee is de droom om een reservemunt voor de euro verder af dan ooit. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien, het geld zal geleidelijk aan wegvloeien uit de Zuid-Europese periferie. Dat proces zal geleidelijk aan verlopen, maar het zal wel onomkeerbaar zijn. Zowel bedrijven als privé-personen zullen niet langer geneigd zijn om hun geld op de bank te bewaren. Daarmee zullen de banken in de Europese periferie het nog moeilijker krijgen.