Een proces van lagere toppen en lagere bodems kenmerkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de haast onder obligatiebeleggers om afscheid te nemen van langlopend Amerikaans staatspapier.

De ETF noteerde vrijdag rond 118 en vindt bij een daling onder het recente dieptepunt niet eerder steun dan bij een koersnotering rond 110. Het bezit kent derhalve een koersrisico van bijna 7%.

Terwijl beleggers afscheid nemen van de veilig gewaande staatsobligaties vloeit het geld niet alleen naar de aandelenmarkten, maar ook naar meer risicovollere zgn. 'junk bonds'.

De SPDR Barclays High Yield Bond ETF (tickersymbool JNK) breekt uit boven de koerstoppen van afgelopen jaren. Of de hoge koers-niveaus uit 2007 worden behaald blijft onderwerp van speculatie, maar de trend is volgens Theodoor Gilissen Bankiers onmiskenbaar nog stijgend.

Een proces van lagere toppen en lagere bodems kenmerkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de haast onder obligatiebeleggers om afscheid te nemen van langlopend Amerikaans staatspapier. De ETF noteerde vrijdag rond 118 en vindt bij een daling onder het recente dieptepunt niet eerder steun dan bij een koersnotering rond 110. Het bezit kent derhalve een koersrisico van bijna 7%. Terwijl beleggers afscheid nemen van de veilig gewaande staatsobligaties vloeit het geld niet alleen naar de aandelenmarkten, maar ook naar meer risicovollere zgn. 'junk bonds'. De SPDR Barclays High Yield Bond ETF (tickersymbool JNK) breekt uit boven de koerstoppen van afgelopen jaren. Of de hoge koers-niveaus uit 2007 worden behaald blijft onderwerp van speculatie, maar de trend is volgens Theodoor Gilissen Bankiers onmiskenbaar nog stijgend.