In maart werd er 'maar' 3,80 miljard euro opgenomen bij de banken, bericht dat bij de Europese Unie op een zucht van opluchting werd onthaald. Maar de aprilcijfers waren een koude douche: er werd een bedrag van maar liefst 6,40 miljard euro opgenomen.

Op zich zegt dat cijfer misschien niet zo veel, maar dat wordt ongetwijfeld anders wanneer we weten dat dit bedrag overeenstemt met 10% van alle deposito's bij de Cypriotische banken. Het spreekt vanzelf dat wanneer deze trend zich doorzet de banken in nauwe schoentjes kunnen raken.

In maart werd er 'maar' 3,80 miljard euro opgenomen bij de banken, bericht dat bij de Europese Unie op een zucht van opluchting werd onthaald. Maar de aprilcijfers waren een koude douche: er werd een bedrag van maar liefst 6,40 miljard euro opgenomen. Op zich zegt dat cijfer misschien niet zo veel, maar dat wordt ongetwijfeld anders wanneer we weten dat dit bedrag overeenstemt met 10% van alle deposito's bij de Cypriotische banken. Het spreekt vanzelf dat wanneer deze trend zich doorzet de banken in nauwe schoentjes kunnen raken.