Allied Irish Banks Plc, zei vorige week al dat de deposito's sinds het begin van dit jaar met 17% zijn gedaald tot 13 miljard euro. De andere Ierse banken zouden 5 tot 14% van hun deposito's hebben kwijtgespeeld.

Bank of Ireland, de grootste bank van het land, zag de loan-to-deposit ratio wat bedrijfskredieten betreft stijgen van 145% op het einde van juni tot 160% deze week. Dat betekent dat ook de bedrijven de situatie niet meer vertrouwen.

Volgens Bank of Ireland zou de outflow recent zijn gestopt. Irish Life & Permanent Plc, de enige Ierse bank die geen staatshulp nodig had, zag zijn deposito's anderzijds toenemen.

Allied Irish Banks Plc, zei vorige week al dat de deposito's sinds het begin van dit jaar met 17% zijn gedaald tot 13 miljard euro. De andere Ierse banken zouden 5 tot 14% van hun deposito's hebben kwijtgespeeld. Bank of Ireland, de grootste bank van het land, zag de loan-to-deposit ratio wat bedrijfskredieten betreft stijgen van 145% op het einde van juni tot 160% deze week. Dat betekent dat ook de bedrijven de situatie niet meer vertrouwen. Volgens Bank of Ireland zou de outflow recent zijn gestopt. Irish Life & Permanent Plc, de enige Ierse bank die geen staatshulp nodig had, zag zijn deposito's anderzijds toenemen.