Daarnaast wordt er ook zwaar geïnvesteerd in risicovolle obligaties uit emerging markets, eveneens vanwege de hogere coupons. Volgens Roubini zijn ook de beurzen een levensgevaarlijke plaats geworden, waarbij de koersen steeds meer buiten alle proporties worden opgeblazen.

De afloop van de huidige monetaire politiek van de FED van quantitative easing zal vergelijkbaar zijn met die in 2004, toen de centrale bank met kleine stapjes de rente is beginnen te verhogen.

Het gevolg was dat de rente te lang laag bleef en dat de zeepbel op de vastgoedmarkt uiteindelijk steeds ergere vormen ging aannemen.

Daarnaast wordt er ook zwaar geïnvesteerd in risicovolle obligaties uit emerging markets, eveneens vanwege de hogere coupons. Volgens Roubini zijn ook de beurzen een levensgevaarlijke plaats geworden, waarbij de koersen steeds meer buiten alle proporties worden opgeblazen. De afloop van de huidige monetaire politiek van de FED van quantitative easing zal vergelijkbaar zijn met die in 2004, toen de centrale bank met kleine stapjes de rente is beginnen te verhogen. Het gevolg was dat de rente te lang laag bleef en dat de zeepbel op de vastgoedmarkt uiteindelijk steeds ergere vormen ging aannemen.