Geld alleen kan voetbalclubs echter geen succes garanderen, zo blijkt uit een studie verricht aan de University of Melbourne. Hierbij werd gekeken naar het geld dat werd geïnvesteerd in de Australian Football League (AFL). Clubs die 10% boven het gemiddelde investeerden in spelers, zagen hun kansen op succes slechts met 9,50% toenemen.

Professor Jeff Borland, professor aan de University of Melbourne's Faculty of Business and Economics, is van mening dat de conclusies van het onderzoek op langere termijn ook gelden voor andere competities als de Australische. Chelsea en de andere Europese topclubs zijn met deze gewaarschuwd.

Geld alleen kan voetbalclubs echter geen succes garanderen, zo blijkt uit een studie verricht aan de University of Melbourne. Hierbij werd gekeken naar het geld dat werd geïnvesteerd in de Australian Football League (AFL). Clubs die 10% boven het gemiddelde investeerden in spelers, zagen hun kansen op succes slechts met 9,50% toenemen. Professor Jeff Borland, professor aan de University of Melbourne's Faculty of Business and Economics, is van mening dat de conclusies van het onderzoek op langere termijn ook gelden voor andere competities als de Australische. Chelsea en de andere Europese topclubs zijn met deze gewaarschuwd.