Minister van Buitenlandse Zaken Micheal Martin heeft al zijn conclusies getrokken en is opgestapt. Martin is van mening dat Cowen moet gedwongen worden om ontslag te nemen wanneer hij dat niet vrijwillig doet.

De regerende Fianna Fail partij beslist dinsdag over het lot van de eerste minister en zijn regering. Het gekrakeel binnen de Ierse regering doet de twijfels toenemen of er besparingen kunnen doorgevoerd worden zonder dat er voordien verkiezingen plaatsvinden.

Cowen wordt er onder andere van beschuldigd meer aan de kant te staan van de banken, die algemeen verantwoordelijk worden geacht voor de crisis, dan aan die van de gewone Ier. Cowen zou regelmatig feestjes met bankiers hebben bijgewoond in de aanloop naar zijn verkiezing in 2008.

Minister van Buitenlandse Zaken Micheal Martin heeft al zijn conclusies getrokken en is opgestapt. Martin is van mening dat Cowen moet gedwongen worden om ontslag te nemen wanneer hij dat niet vrijwillig doet. De regerende Fianna Fail partij beslist dinsdag over het lot van de eerste minister en zijn regering. Het gekrakeel binnen de Ierse regering doet de twijfels toenemen of er besparingen kunnen doorgevoerd worden zonder dat er voordien verkiezingen plaatsvinden. Cowen wordt er onder andere van beschuldigd meer aan de kant te staan van de banken, die algemeen verantwoordelijk worden geacht voor de crisis, dan aan die van de gewone Ier. Cowen zou regelmatig feestjes met bankiers hebben bijgewoond in de aanloop naar zijn verkiezing in 2008.