Vooral de gekke sprongen van de centrale banken doen volgens Marc Faber de deflatievrees toenemen. De politiek van eindeloze geldcreatie heeft er toe geleid dat zo goed als alles mogelijk is geworden, we moeten uiteindelijk van niets meer verschieten.

Faber is geen koper van aandelen omdat in een deflatoire omgeving de bedrijfswinsten sterk kunnen tegenvallen, wat op zijn beurt koersdruk kan veroorzaken. Vooral vanaf de tweede helft van dit kunnen de bedrijfsresultaten ontgoochelen, waardoor de beurzen kunnen corrigeren.

Vooral de gekke sprongen van de centrale banken doen volgens Marc Faber de deflatievrees toenemen. De politiek van eindeloze geldcreatie heeft er toe geleid dat zo goed als alles mogelijk is geworden, we moeten uiteindelijk van niets meer verschieten. Faber is geen koper van aandelen omdat in een deflatoire omgeving de bedrijfswinsten sterk kunnen tegenvallen, wat op zijn beurt koersdruk kan veroorzaken. Vooral vanaf de tweede helft van dit kunnen de bedrijfsresultaten ontgoochelen, waardoor de beurzen kunnen corrigeren.