Volgens Tyler Durden van Zero Hedge zijn er verschillende factoren die de goudprijs beïnvloeden. Er zijn op de eerste plaats de grote bewegingen op de valutamarkten, waar de euro alsmaar sterker voor de dag komt. De dollar is onder het gewicht van de problemen in de VS verder door de knieën gegaan.

Durden wijst echter ook naar de spectaculaire prijsstijging bij de Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van slechts één maand. Durden verwijst dat veilige vluchthavens weer 'in' zijn, wat in het geval van de goudprijs heel wat speculanten op het verkeerde been gezet.

Volgens Tyler Durden van Zero Hedge zijn er verschillende factoren die de goudprijs beïnvloeden. Er zijn op de eerste plaats de grote bewegingen op de valutamarkten, waar de euro alsmaar sterker voor de dag komt. De dollar is onder het gewicht van de problemen in de VS verder door de knieën gegaan. Durden wijst echter ook naar de spectaculaire prijsstijging bij de Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van slechts één maand. Durden verwijst dat veilige vluchthavens weer 'in' zijn, wat in het geval van de goudprijs heel wat speculanten op het verkeerde been gezet.