Geithner gaat uit van een verbetering van de situatie vanaf de lente. Het jobverlies is recent gaan vertragen en het saldo zal in de komende maanden omslaan van negatief naar positief.

Het is volgens Geithner noodzakelijk dat er zo snel mogelijk nieuwe banen bijkomen, kwestie van het vertrouwen van de consumenten te herwinnen. Die wordt momenteel nog steeds afgeschrikt door de vrees voor jobverlies.

Een ander belangrijk punt is volgens de Amerikaanse minister van Financiën de situatie in de banksector, waar veel banken nog heel wat tijd gaan nodig hebben om orde op zaken te stellen.

Geithner gaat uit van een verbetering van de situatie vanaf de lente. Het jobverlies is recent gaan vertragen en het saldo zal in de komende maanden omslaan van negatief naar positief. Het is volgens Geithner noodzakelijk dat er zo snel mogelijk nieuwe banen bijkomen, kwestie van het vertrouwen van de consumenten te herwinnen. Die wordt momenteel nog steeds afgeschrikt door de vrees voor jobverlies. Een ander belangrijk punt is volgens de Amerikaanse minister van Financiën de situatie in de banksector, waar veel banken nog heel wat tijd gaan nodig hebben om orde op zaken te stellen.