De minister van financiën legde zijn verklaring af aan de vooravond van de meeting van G-20, de bijeenkomst van de 20 grootste geïndustrialiseerde landen die dit weekend plaatsvindt.

Volgens Geithner zijn de valutaverhoudingen nu min of meer in evenwicht. Voor de euro werd vanmorgen 1,3918 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3964 dollar gisterenavond in New York.

Kazuyuki Kato, treasury department manager in Tokio bij Mizuho Trust & Banking Co, is van mening dat de uitspraken van Geithner kaderen in een overeenkomst die met China werd afgesloten.

De minister van financiën legde zijn verklaring af aan de vooravond van de meeting van G-20, de bijeenkomst van de 20 grootste geïndustrialiseerde landen die dit weekend plaatsvindt. Volgens Geithner zijn de valutaverhoudingen nu min of meer in evenwicht. Voor de euro werd vanmorgen 1,3918 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3964 dollar gisterenavond in New York. Kazuyuki Kato, treasury department manager in Tokio bij Mizuho Trust & Banking Co, is van mening dat de uitspraken van Geithner kaderen in een overeenkomst die met China werd afgesloten.