Geithner deed zijn uitspraken in een interview met Bloomberg Televisie nadat de euro vorige week 3% van zijn waarde verloor als gevolg van de vrees voor een uiteenspatten van de eurozone.

De vroegere FED-voorzitter Paul Volcker sprak zijn bezorgdheid daaromtrent uit. Geithner voegde er nog aan toe dat een republikeins voorstel om Amerikaanse steun voor het reddingsplan van het Internationaal Monetair Fonds af te blokken blijk gaf van een totaal gebrek aan redelijkheid.

Volgens Geithner is het de taak van de Verenigde Staten te helpen op een manier die verantwoord is voor zowel de Amerikaanse economie als de Amerikaanse belastingbetaler.

Geithner deed zijn uitspraken in een interview met Bloomberg Televisie nadat de euro vorige week 3% van zijn waarde verloor als gevolg van de vrees voor een uiteenspatten van de eurozone. De vroegere FED-voorzitter Paul Volcker sprak zijn bezorgdheid daaromtrent uit. Geithner voegde er nog aan toe dat een republikeins voorstel om Amerikaanse steun voor het reddingsplan van het Internationaal Monetair Fonds af te blokken blijk gaf van een totaal gebrek aan redelijkheid. Volgens Geithner is het de taak van de Verenigde Staten te helpen op een manier die verantwoord is voor zowel de Amerikaanse economie als de Amerikaanse belastingbetaler.