Die koopgolf was een complete verrassing want de dag voordien was de goudprijs voor de zoveelste keer weer eens flink door de knieën gegaan. Niemand begrijpt nog wat er op de goudmarkt aan de hand is. Iemand probeert de prijzen te manipuleren, maar het wordt steeds minder duidelijk wat die iemand eigenlijk beoogt.

Eén ding staat echter als een paal boven water: de geheimzinnigheid op de goudmarkt jaagt steeds meer beleggers op de vlucht. Beleggen in goud heeft hun een week gevoel in de maag bezorgd, de goudprijs dreigt telkens opnieuw als een overrijpe avocadovrucht uit de boom te vallen. In die omstandigheden durft vanzelfsprekend niemand nog in te stappen.

Die koopgolf was een complete verrassing want de dag voordien was de goudprijs voor de zoveelste keer weer eens flink door de knieën gegaan. Niemand begrijpt nog wat er op de goudmarkt aan de hand is. Iemand probeert de prijzen te manipuleren, maar het wordt steeds minder duidelijk wat die iemand eigenlijk beoogt. Eén ding staat echter als een paal boven water: de geheimzinnigheid op de goudmarkt jaagt steeds meer beleggers op de vlucht. Beleggen in goud heeft hun een week gevoel in de maag bezorgd, de goudprijs dreigt telkens opnieuw als een overrijpe avocadovrucht uit de boom te vallen. In die omstandigheden durft vanzelfsprekend niemand nog in te stappen.