De dollar zou worden vervangen door een korfje munten, ook voor de verhandeling van goud. Mogelijk zou het gebruik van dat korfje later naar nog andere grondstoffen uitgebreid worden.

In reactie op het bericht verzwakte de dollar vooral tegenover de yen. Tegenover de euro steeg de Amerikaanse munt tot voorbij de kaap van 1,47 euro. Het bericht zou afkomstig zijn van een niet nader genoemde bron.

Jonathan Cavenagh, valutaspecialist bij Westpac is van mening dat er rook opduikt ook steeds ergens vuur aanwezig is. Het nieuws is hoe dan ook negatief voor de dollar en toont aan dat niet alleen de Aziatische centrale banken aan een alternatief voor de dollar denken.

Ben Simpfendorfer, chef Chinese economie bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Hong Kong spreekt van een groot risico voor de dollar wanneer het bericht daadwerkelijk een grond van waarheid bevat. Anderzijds wil hij toch geen te groot belang hechten aan het bericht, gezien het ontbreken van betrouwbare bronnen.

De dollar zou worden vervangen door een korfje munten, ook voor de verhandeling van goud. Mogelijk zou het gebruik van dat korfje later naar nog andere grondstoffen uitgebreid worden. In reactie op het bericht verzwakte de dollar vooral tegenover de yen. Tegenover de euro steeg de Amerikaanse munt tot voorbij de kaap van 1,47 euro. Het bericht zou afkomstig zijn van een niet nader genoemde bron. Jonathan Cavenagh, valutaspecialist bij Westpac is van mening dat er rook opduikt ook steeds ergens vuur aanwezig is. Het nieuws is hoe dan ook negatief voor de dollar en toont aan dat niet alleen de Aziatische centrale banken aan een alternatief voor de dollar denken. Ben Simpfendorfer, chef Chinese economie bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Hong Kong spreekt van een groot risico voor de dollar wanneer het bericht daadwerkelijk een grond van waarheid bevat. Anderzijds wil hij toch geen te groot belang hechten aan het bericht, gezien het ontbreken van betrouwbare bronnen.