Die investeringen hadden betrekking op een totaal bedrag van meer dan 1600 miljard yen of 19,40 miljard dollar. Deze cijfers zijn afkomstig van doorgaans goed ingelichte bronnen.

De investeringen gebeuren meestal via investment vehicles die in Australië geregistreerd zijn. Ze vormen een duidelijk signaal van de groeiende economische macht van China in het Verre Oosten.

De Chinezen investeerden onder andere in bedrijven als Toshiba Corp., Shiseido Co., Kirin Holdings en Tokyo Electric Power Co. Zolang deze belangen kleiner zijn dan 5% moeten ze niet aangemeld worden.

Die investeringen hadden betrekking op een totaal bedrag van meer dan 1600 miljard yen of 19,40 miljard dollar. Deze cijfers zijn afkomstig van doorgaans goed ingelichte bronnen. De investeringen gebeuren meestal via investment vehicles die in Australië geregistreerd zijn. Ze vormen een duidelijk signaal van de groeiende economische macht van China in het Verre Oosten. De Chinezen investeerden onder andere in bedrijven als Toshiba Corp., Shiseido Co., Kirin Holdings en Tokyo Electric Power Co. Zolang deze belangen kleiner zijn dan 5% moeten ze niet aangemeld worden.