Nogal wat institutionele beleggers stonden short op de markt en zien zich nu gedwongen om die baisse-posities in te dekken. Daardoor wint elke opwaartse beweging aan kracht.

Bovendien zijn er nogal wat beleggers, meestal kleinere, die aandelen gefrusteerd de rug hadden toegekeerd. Zij zien de koersen maar stijgen en springen alsnog op de wagen.

Zo krijgen we volgens Tepper een vervolgstuk op wat begonnen is als een "stealth rally" of een opwaartse beweging die eerder aarzelend op gang kwam. Hij gelooft in een correctie in obligaties en goud, maar verwacht dat de beurskoersen nog fors kunnen stijgen.

Nogal wat institutionele beleggers stonden short op de markt en zien zich nu gedwongen om die baisse-posities in te dekken. Daardoor wint elke opwaartse beweging aan kracht. Bovendien zijn er nogal wat beleggers, meestal kleinere, die aandelen gefrusteerd de rug hadden toegekeerd. Zij zien de koersen maar stijgen en springen alsnog op de wagen. Zo krijgen we volgens Tepper een vervolgstuk op wat begonnen is als een "stealth rally" of een opwaartse beweging die eerder aarzelend op gang kwam. Hij gelooft in een correctie in obligaties en goud, maar verwacht dat de beurskoersen nog fors kunnen stijgen.